777 Total,  2 Today

Wat is een paardenallergie?

9 november 2021

minihorse jacky stables js fools gold

Wat is een paardenallergie?

Wat is een paardenallergie? Wat zijn de verschijnselen? Hoe wordt de diagnose gesteld? Hoe wordt een paardenallergie behandeld? Curly Horses zijn dus Hypo-allergeen en kunnen ook geschikt zijn voor mensen met een paardenallergie. Wat zo’n allergie precies is, vond ik perfect omschreven door een kliniek in België die o.a. gespecialiseerd is in dermatologie. De belangrijkste punten heb ik hieronder samengevat.

In het kort
Allergie voor paarden kan  op elke leeftijd ontstaan. Bij allergie voor paarden is er sprake van een allergische reactie van de luchtwegen op huidschilfers van paarden. Dit geeft verschijnselen van astma. Allergie voor paarden is niet heel bekend en wordt daardoor vaak onderschat of niet herkend. Zowel patiënt als arts denkt vaak niet aan paarden als basis voor astmatische klachten, terwijl deze allergie toch veel voorkomt.

Lichte of zwaardere allergie
Bij sommige mensen zijn de klachten zo mild dat zij paard kunnen blijven rijden. Bij anderen kan blootstelling aan slechts een kleine hoeveelheid paardenallergeen tot heftige reacties leiden; zelfs als zij alleen maar in aanraking komen met paardrijdende ouders, broertjes, zusjes of klasgenootjes, paardrij-kleding en hooi, stro en andere materialen die vaak in de buurt van paarden voorkomen.

Verschijnselen bij paardenallergie
Zodra het paardenallergeen in contact komt met de slijmvliezen van de allergische persoon ontstaat een reactie van het afweersysteem waardoor o.a. histamine vrij komt. Gevolg: branderig of jeukend gevoel soms met niesbuien en loopneuzen. Zwelling van het slijmvlies kan hoofdpijn geven en contact met oogslijmvlies kan jeukende, branderige en tranende ogen veroorzaken. Bij langere blootstelling kunnen astmatische klachten ontstaan.

Diagnose
Een allergie voor paarden kan op twee manieren gediagnostiseerd worden:

  1. Bloedonderzoek (antistoffen).
  2. De ‘priktest’  (allergenen worden in/op de huid geprikt).

Behandeling van een paardenallergie
De allergische klachten kunnen worden behandeld met antihistaminica in tabletvorm of oogdruppels. Dit soort medicijnen kan worden gebruikt bij incidentele blootstelling aan paardenallergeen.

BRON: WWW.DAVINCICLINIC.BE

JACQUELINE JASPERS • JACARDI CURLY’S 

GERELATEERDE BERICHTEN

Allergie Test

Als je een paardenallergie hebt, maar toch graag een mini horse wilt, is een Curly dus de meest voor de hand liggende keuze.  Misschien heb je al ervaren dat je niet allergisch reageert op Curly's....

Lees meer

Curly’s zijn hypo-allergeen

Wat ik fascinerend vind aan Curly paarden, is dat ze hypoallergeen blijken en dus ook geschikt kunnen zijn voor mensen met een paardenallergie. Dit is wetenschappelijk onderzocht en vastgesteld door...

Lees meer

Contact

Email

jac.jaspers10@gmail.com

Click om direct te mailen

TELEFOON

Jacqueline Japsers
06-38766741

PHONE

Jacqueline Japsers
(+31)-6-38766741

ADRES

Rolderstraat 29
De Kiel, Netherlands

Social Media

© 21 juni 2024- Jacardi Curly's