370 Total,  1 Today

Curly’s zijn hypo-allergeen

9 november 2021

curly-mini-horse-jacardicurlys-jackystables

Curly's zijn hypo-allergeen

Wat ik fascinerend vind aan Curly paarden, is dat ze hypoallergeen blijken en dus ook geschikt kunnen zijn voor mensen met een paardenallergie. Dit is wetenschappelijk onderzocht en vastgesteld door de Universiteit van Aken, Duitsland. De belangrijkste uitkomst van het onderzoek was:

“Curlies haben nicht nur weniger allergene Proteine in ihren Schuppen, sondern diese sind auch qualitativ anders zusammengesetzt.”

Ofwel:

“Curlies hebben niet alleen minder allergene eiwitten in hun huidschilfers, deze zijn ook nog eens kwalitatief anders samengesteld.”

Mensen met een allergie voor paarden blijken niet of nauwelijks allergisch te reageren op de vacht van een Curly.

Hoe kan dit?
Een paardenallergie wordt vaak veroorzaakt door de huidschilfers van paarden, die een allergische reactie van de luchtwegen geven, waarbij o.a. astmatische verschijnselen kunnen optreden.

Andere huidschilfers
Alle paarden -ook Curly Horses- hebben huidschilfers. De huidschilfers van Curly paarden blijken echter een andere samenstelling hebben dan die van ‘normale’ paarden, waar mensen met een paardenallergie nauwelijks of niet allergisch op reageren.

Eiwitten huidschilfers
Zoals het bovengenoemde Duitse onderzoek, is ook in een  uitgebreide study in 2004 (Anne Kurschner) een twintigtal eiwitten dat de allergische reactie veroorzaakt, uit de huid van curly paarden en niet-curly paarden vergeleken. Curly paarden bleken dezelfde allergene eiwitten te hebben als niet-curly paarden, maar in lagere concentraties, die per paard bleken te variëren. Het feit dat de concentraties verschillen verklaart ook waarom de mate van hypo-allergeniteit per curly verschilt.

Meer olie
Ook is bekend dat de vacht van een Curly paard meer olie bevat dan andere rassen. Mogelijk draagt ook dit bij aan het verminderen van de allergische reactie.

Onderzoek loopt
Er zijn dus diverse studies gedaan, maar nog steeds zijn er veel vraagtekens rondom de hypo-allergeniteit van de Curly vacht. Zo bestaan er bijvoorbeeld ook gladharige Curly Horses die toch hypo-allergeen zijn.

BRON: WWW.CURLYHORSES.NL

JACQUELINE JASPERS  •  JACARDI CURLY HORSES

GERELATEERDE BERICHTEN

Allergie Test

Als je een paardenallergie hebt, maar toch graag een mini horse wilt, is een Curly dus de meest voor de hand liggende keuze.  Misschien heb je al ervaren dat je niet allergisch reageert op Curly's....

Lees meer

Wat is een paardenallergie?

Wat is een paardenallergie? Wat zijn de verschijnselen? Hoe wordt de diagnose gesteld? Hoe wordt een paardenallergie behandeld? Curly Horses zijn dus Hypo-allergeen en kunnen ook geschikt zijn voor...

Lees meer

Contact

Email

jac.jaspers10@gmail.com

Click om direct te mailen

TELEFOON

Jacqueline Japsers
06-38766741

PHONE

Jacqueline Japsers
(+31)-6-38766741

ADRES

Rolderstraat 29
De Kiel, Netherlands

Social Media

© 18 april 2024- Jacardi Curly's