814 Total,  1 Today

Het ontstaan van Jacardi Curly’s

11 november 2021

jacardi-miniatuur-curly-horses

Het ontstaan van Jacardi Curly's

In maart 2010 werd mijn Amerikaanse miniatuur hengst Bailey geboren met een nogal gekrulde vacht. Op zich is dat niet vreemd bij de geboorte. Maar toen hij na 5 maanden zijn krullen nog steeds had, ben ik op zoek gegaan naar informatie. Zo ontdekte ik de Curly paardjes eigenlijk bij toeval.

Door contact met andere mensen over Curly’s  -en dat waren indertijd niet veel-  begon ik te begrijpen dat ik misschien een heel speciaal veulen had gefokt.

Na verder uitpluizen op het internet begreep ik dat er in die tijd ongeveer 20 miniatuur Curly paardjes op deze aarde rondliepen (die op internet bekend waren).

Inmiddels zijn we heel wat jaartjes verder en blijken Curly’s nog altijd zeldzaam. Bij Bailey zijn de meeste krullen verdwenen. Ik vond het dan ook bijzonder om na een test te ontdekken dat zijn vacht toch de typische hypo-allergene samenstelling had waar Curly’s om bekend staan.

Sindsdien ben ik me serieus in dit paardenras gaan verdiepen. Recentelijk besloot ik me hier volledig op te focussen. 

Er volgt nog een foto van Baily.
Op deze foto zie je
mij met mijn mini Curly merrie Fortune (geb. in 2013).

JACQUELINE JASPERS  •  JACARDI CURLY HORSES

GERELATEERDE BERICHTEN

Icho registratie – papieren

Al mijn curly paardjes zijn Icho geregistreerd en komen met stamboom en uitgebreide tests van kleur, eigenschappen en curly gen.JACQUELINE JASPERS • JACARDI CURLY'SGERELATEERDE...

Lees meer

Vier Curly veulentjes geboren!

Het gaat goed in huize Jacardi.In 2022 zijn er vier Curly veulentjes geboren...Toch ook hier maar even melden: ik heb DIT JAAR VIER  curly veulens mogen verwelkomen; twee hengstjes genaamd Jacardi...

Lees meer

Contact

Email

jac.jaspers10@gmail.com

Click om direct te mailen

TELEFOON

Jacqueline Japsers
06-38766741

PHONE

Jacqueline Japsers
(+31)-6-38766741

ADRES

Rolderstraat 29
De Kiel, Netherlands

Social Media

© 19 juli 2024- Jacardi Curly's